Cercardor Google

divendres, 26 de setembre del 2008

Tragèdia a un col·legi de Finlàndia


Matti Juhani Saari, l’estudiant de 22 anys que ahir va assassinar a 10 persones abans de suïcidar-se en un centre de formació professional de la localitat finlandesa de Kauhajoki, duia planejant la matança des del 2002, segons nous detalls del cas que s’han conegut avui.
Vuit de les 10 víctimes mortals, així com l’única ferida de bala que va sobreviure a la matança, són dones, afirma la policia.
Saari va deixar dues breus notes manuscrites que indiquen que odiava a la humanitat, segons fonts de la investigació.

Un portaveu de la policia ha assegurat vuit de les 10 víctimes mortals, així com l’única ferida de bala que va sobreviure a la matança, són dones. "El contingut de les notes indica que odiava a la humanitat i que havia començat a planejar això en el 2002", ha dit als mitjans de comunicació finlandesos Jari Neulaniemi, el cap de la investigació. En un dels missatges manuscrits, Saari afirmava que "la solució és Walther", en referència a la marca de la pistola automàtica calibre 22 amb la qual va cometre la matança, uneixi Walther P22.


Autòpsies

Els 10 cadàvers van ser traslladats anit a Hèlsinki per a procedir a la seva identificació ja que, segons els serveis mèdics, diversos dels cossos van resultar cremats parcialment en l’incendi que va causar l’assassí després de la matança, probablement usant
còctels molotov.