Cercardor Google

dimecres, 15 d’octubre del 2008

"Amb la soga al coll" publica Avui

Moltes ciutats d’arreu del món , entre les quals Barcelona, es mobilitzaran a partir de demà i fins dissabte per exigir la cancel·lació del deute extern, bancs privats i organismes de crèdit internacionals pels préstecs rebuts en el passat per finançar el seu desenvolupament.

el deute global dels països empobrits va pujar el 2007 als 2.450 milions d'euros, una xifra que no ha parat de créixer des de la dècada de 1970.

El deute cau com una llosa sobre l'esquena de nombrosos pobles de l'Àsia, l'Àfrica i l'Amèrica Llatina, obligats a invertir alts percentatges del seu PIB en el pagament dels interessos d'uns diners que no els han reportat cap benefici. "Els recursos que es destinen al pagament del deute", escriuen les ONG de la campanya Qui deu a qui?, "no només es podrien destinar a serveis socials bàsics, sinó també a finançar infraestructures productives o de transport, o a possibilitar una gestió local dels recursos naturals com l'aigua, els hidrocarburs o els minerals, en lloc de sotmetre'ls a la sobreexplotació per part d'empreses estrangeres".