Cercardor Google

dilluns, 3 de maig del 2010

10 aspectes

10 ASPECTES

1.La Chowbar Society havia nascut amb dues missions irrenunciables. La primera, garantir a cadascun dels seus set membres l'ajut, protecció i suport incondicional dels altres, en qualsevol circumstància, perill o adversitat. La segona, compartir els coneixements que cadascun dels set membres anava adquirint per posar-los a l'abast dels altres, com a preparació per al dia que cadascun hagués d'enfrontar-se al món tot sol. (pàg.51)

2.En Thomas Carter impartia classes de literatura,història i aritmètica a l'orfenat de St.Patrick.
(Pg.57)

3.En Bankim era una de les excepcions amb què en Carter alimentava la seva moral any rere any.
“El final afortunat de la història d'en Bankim era una de les excepcions amb què en Carter alimentava la seva moral any rere any. Veue'l allí, ja adult, formant d'altres joves asseguts a les aules que ell havia compartit anys enrere, era la millor recompensa que podia imaginar pel seu esforç (Pàg.65)”

4.La mare de l'Ian va morir en donar a llum (Pàg.86)

5.El llibre de les llàgrimes de Xiva d'en Chandra Chatterghee té tres parts:
1ra- parla del projecte d'una nova nació construïda sobre un esperit de progrés basat en la tecnologia, el ferrocarril i l'electricitat. Va titular-la el meu país.
2na- descriu una casa , una llar maravellosa que projectava construir per a ell i la seva família en el futur, quan aconseguís la fortuna que anhelava posseir.Descriu cada racó d'aquella casa. Aquesta part la va titular la meva casa.
3a-titulada la meva ment , és senzillament un recull de petits relats i faules que el meu pare havia anat escrivint des de la seva adolescència. (Pàg.87)

6.El relat preferit de la Sheere del llibre del seu pare és el de les llàgrimes de Xiva. (És molt llarg. Pàg.87)

7.En Chandra Chatterghee parlava poc, però quan ho feia les seves paraules eren esmolades com un ganivet i no convidaven a la rèplica. Era amable i, quan volia, posseïdor d'un encís estrany que seduïa de manera lenta però inexorable. Sempre mantenia un tacte fred i distant gairebé amb tothom. (Pàg.127)

8.La casa d'en Chandra Chattarghee tenia un excèntric pany que segellava el seu santuari privat.
(Pàg.206)

9.El pany de la casa que va crear el pare d'en Ben i la Sheere només s'obria si hi xifraves el nom de la deesa Kali.

10.L'Isobel va besar l'Ian abans de marxar cap a l'estació de Jheeter's Gate. “L'Ian va observar-la sorprès, sense compèndre res. Després , sense esborrar de la mirada aquella espurna enigmàtica, la Isobel es va acostara l'Ian i el va besar suaument als llavis, a penes fregant-los”(pàg.140)