Cercardor Google

dilluns, 3 de maig del 2010

Anàlisi dels personatges del llibre

ANÀLISI DELS PERSONATGES

PRINCIPALS

Ben: és un noi de setze anys orfe.(La mateixa cita que la d'en Siraj)
En Ben mai tenia un humor molt variable. “Hi havia un Ben per a cada dia.El seu humor canviava cada mitja hora, i passava dels llargs silencia amb el rostre trist als períodes d'hiperactivitat que acabaven per esgotar-nos a tots. (pàg.54)”
No tenia clar lo que volia ser de gran “Un dia volia ser escriptor; l'edemà, inventor i matemàtic; el següent, navegant o bus, i la resta, tot plegat i algunes coses més. (pàg.54)
En Ben inventava les seves teories matemàtiques que ni ell mateix no era capaç de recordar i escrivia històries d'aventures tan sense cap ni peus que acabava destruint-les una setmana després d'haver-les signat. (pàg.54)
Metrallava constantment tots els qui l'envoltàvem amb idees extravagants i amb recargolats jocs de paraules que sempre es negava a repetir.(pàg.54)
En Ben era com un bagul sense fons i suposo que continua essent-ho.(pàg.54)
El seu millor amic era l'Ian. (pàg.54)
En Ben es una persona que té molt caràcter, que és molt valent, és un bon amic, i està amb els seus companys fins al final “En Jawahal, va oferir-li a en Ben 8 capses, cada una de elles contenia el nom dels seus amics, si ficava la mà trobaria el nom d’un amic, però en una de les capses hi havia una serp verinosa. En Ben va acceptar i així va ser. (Pàg 269)”

Sheere: És una noia de setze anys(és bessona d'en Ben) i és orfe.(La mateixa cita que la d'en Siraj)
La Sheere viu amb la seva àvia fins als setze anys.
És una noia alta i esvelta, i vesteix amb robes senzilles, tot i que poc comunes. “ Un vestuari que semblava teixit per algú amb un estil del tot personal i, òbviament, no adquirit a qualsevol basar de la ciutat negra. (pàg. 67)”
Tenia un rostre amb trets suaus, amb pell pàl·lida i brillant.“ El seu rostre, que no arribava a veure amb claredat des del lloc on es trobava, semblava gravat amb trets suaus, amb una pell pàl·lida i brillant.(pàg.67)”
La Sheere és una noia valenta que salva la vida dels seus amics “ Unes dècimes de segon més tard, la Sheere travessava la portella de la capsa roja amb el puny.Va notar com les làmines del ressort se li tancaven sobre el canell com una flor enverinada (pàg.277)”

Jawahal/Lahawaj Chandra Chattarghee: Va ser el pare d'en Ben i la Sheere, i alhora l'esperit que va vindre per la venjança de la seva mort.
Va estar casat amb la filla de l'Aryami Bosé, la Kylian.
Va ser enginyer i escriptor (Pàg.74)
Va morir en un incendi en la màquina que va crear ell mateix, l'Ocell de Foc.

SECUNDARIS

Siraj: És un noi de setze anys orfe “ els membres de la Chowbar Society estàvem a punt de fer setze anys. (Pàg.54 i 55)” , asmàtic professional i expert arudit en històries de fantasmes, apareguts i encantaments de la ciutat de Calcuta (Pàg.50)
En Siraj era el documentalista de la Chowbar Society (Pàg.53)
En Siraj estava enamorat de l'Isobel “En Siraj sentia per l'Isobel una adoració gairebé malaltissa. No passaven sis mesos sense que les seves propostes de matrimoni futur fossin causa de tempesta romàntica en el grup i agreguessin l'asma del pobre amant ignorant. (Pàg.53)”

Isobel: És una noia de setze anys orfe(La mateixa cita que la d'en Siraj)
L'Isobel havia nascut per a l'escenari “tal com ella mateixa deia, havia nascut per a l'escenari (pàg.52)”
A la Isobel li agradaba en Michael “els efectes de la Isobel eren competència exclusiva d'en Michael. (pàg.53)”
Somiava en convertir-se en la successora de Sarah Berhardt, seduir els públics de Broadway fins a Shafestbury i deixar en atur les dives de la naixent indústria del cinema de Hollywood i Bombai (pàg.52)
Col·leccionava retalls de premsa i programes de teatre, escrivia els seus propis drames i els representava per a tots els membres de la Chowbar Society amb un èxit notable.
Sobresortien les seves excel·lents interpretacions de dona fatal a frec de l'abisme. (pàg.52)
L'Isobel posseïa, amb la probable excepció d'en Ben, el millor cervell del grup(Pàg.52)

Roshan: És un noi de setze anys orfe. (La mateixa cita que la d'en Siraj)
En Roshan posseïa les millors cames de la Chowbar Society “les millors cames, però , corresponien a en Roshan. (Pàg.52)”
Havia crescut als carrers de Calcuta, a cura de lladres, captaires i tota mena de fauna d'aquella jungla de pobresa que eren els naixents barris en expansió del sud de la ciutat. (Pàg.52)
En Roshan va escapar diverses vegades de l'orfenat St.Patrick. “Als vuit anys, en Thomas Carter el va dur al St. Patrick i, després de diverses fugues i retorns, en Roshan va decidir de quedar-se amb nosaltres(Pàg.52)”

Michael: Era un noi de setze anys orfe.(La mateixa cita que la d'en Siraj)
Era un noi alt, prim i taciturn que es lliurava a llargues melangies sense motiu aparent.(pàg.53)
Va arribar a conèixer i a recordar els seus pares, morts durant unes inundacions al delta del Ganges en bolcar una barcassa sobrecarregada. (pàg.53)
Parlava poc i sabia escoltar (pàg.53)
En Michael dibuixava “només hi havia una forma d'arrivar a conèixer els seus pensaments: observar les desenes de dibuixos que feia al llarg del dia(pàg.53)”
En Michael mai mirava gairebé mai mirava als ulls “En Michael el va mirar directament als ulls, cosa que no feia gairebé mai” (Pàg.121,122)”
El seu millor amic era en Seth(pàg.53)

Seth: És un noi de setze anys orfe.
Era un xicot bengalí ifort i de rostre sever que somreia uns sis cops l'any i encara amb recança. (pàg.53)
Era un estudiós de tot el que li caigués a les mans, devorador incansable dels clàssics de Mr.Carter i afeccionant a l'astronomia (pàg.53 i 54)
Dedicava tots els seus esforços a la construcció d'un estrany telescopi. “Dedicava tots els seus esforços a la construcció d'un estrany telescopi en el qual en Ben solia dir que no arribaria a veure's ni la punta dels peus. (Pàg.54)”

Ian: És un noi de setze anys orfe i el narrador de l'històri “pel que fa a mi, hi ha ben poca cosa per explicar” (pàg.54)
Volia estudiar medicina i acabar exercint com a metge.(pàg.54)
L'Ian és un noi formidable i insegur “ En Carter li va dir a la Vendela que l’ Ian era un xicot formidable , però potser una mica insegur, però formidable.(Pàg. 60)”

Thomas Carter: És el rector de l'orfenat St.Patrick.
Té una aparença adusta i severa, poc proculiu a les demostracions afectivesi als discursos efectistes. (Pàg.57)
Impartia classes de literatura, història i aritmètica amb la destresa orgullosa de l'expert en no-res i entès en tot una mica. (Pàg.57)

Aryami Bosé: És l'àvia d'en Ben i de la Sheere.
Va morir l'octubre de 1941, ja que no va poder superar la mort de la Sheere. “L'ànim del qual mai no va poder superar el trasbals de la mort de la Sheere, la qual cosa va arrossegar sense remei a una llarga melangia que havia de tancar els seus ulls per sempre l'octubre de 1941 (Pàg.296)”