Cercardor Google

dilluns, 3 de maig del 2010

Resum del llibre el Palau de la Mitjanit


RESUM DEL LLIBRE

Calcuta, maig de 1916. El tinent Peake s'endinsa en l'estació abandonada de Jheeter's Gate, savent que només li resten unes hores de vida, per salvar a dos nedons d'un destí terrible.

En Peake, empren el seu darrer viatge a Calcuta amb una barcassa, i porta els nedons a una bella amiga, l'Aryami Bosé, per que no els hi facin res als nedons, i el tinent s'envà corrents d'aquella casa per sempre, però pel camí els assasins el maten i s'envan sense saver on es poden trobar els nedons.
Des d'aquell moment els nedons viuran separats durant setze anys, els quals un dels nedons bessons, la Sheere, es quedarà amb l'Aryami , i l'altre nedó, en Ben, el confiarà a Mr.Carter, el rector de l'orfenat de Calcuta.
El darrer dia que l'Aryami li va confiar el nedó a en Mr.Carter, es va presentar un home que vestia una llarga capa negra, i duia el cap embolicat amb un turbant, i uns guants també negres.

Va dir que es deia Jawahal i que buscava un nedó de pocs dies, però en Mr.Carter va mentir i va dir-li que no n'havien trobat cap. Després d'una llarga conversa en Jawahal va dir-li a en Mr.Carter que tornaria passats els 16 anys per conèixer els nois que aquell mateix dia havien entrat en el seu orfenat.

Calcuta, maig de 1932

Setze anys després, en Ben i els membres de la Chowbar Society passaven la seva última nit a l'orfenat de St.Patrick. De sobte, en Ben, parlant amb els seus amics, va veure una àvia amb una noia que es quedaven a la porta de l'orfenat. L'àvia se n'anava amb en Bankim , l'ajudant d'en Mr.Carter, mentre que la noia es quedava a la porta esperant. En Ben, al veure a la noia sola, s'hi va acostar i van parlar fins a convèncer-la de que anés amb els seus amics a parlar una mica i a passar-s'ho bé.
L'Aryami Bosé va anar a parlar amb en Thomas Carter per advertir-li del perill que corria en Ben i li va explicar la situació tan delicada en la que es trobaven tant en Ben com la Sheere.

El dia següent en Ben va explicar l'estrany somni que va tindre als membres de la Chowbar Society i seguidament va arribar la Sheere per despedir-se d'ells.En sentir-se una explosió en el despatx del rector, en Ben i els seus amics van còrrer cap a on es trobaba el fum i van avisar una ambulància.

Poc després van vindre les emergències per atendre al rector de l'orfenat i aquest li va dir en Ben que s'allunyés de Calcuta i que desapareixés ja que corria un greu perill, i en Ben li va jurar, dubtant. Aleshores va preguntar en Bankim si havia vist algú quan va passar l'explosió, però no va veure res.
En Ben li va explicar això als nois i van anar a parlar amb l'Aryami, i aquesta els hi va explicar la situació i que en Ben i la Sheere eren germans.
Els membres de la Chowbar Society, en saver això , van anar a buscar informació sobre en Jawahal i sobre el pare de la Sheere i d'en Ben, i cadascú va fer la seva feina i van decidir de trobar-se al Palau de la Mitjanit.
En Siraj i en Roshan van decidir d'anar a buscar l'Isobel, i en Seth i en Michael van tornar a la biblioteca.

Quan la Sheere, en Ben i l'Ian van arrivar a casa del seu pare,en Chadra Chaterghee, van succeir fets estranys, i finalment, van acavar dormint allà. Pel matí, l'Ian es va despertar i va anar a comprar alguna cosa per esmorzar, i en Jawahal va segrestar a la Sheere.
Com que els nois no trobaven informació d'en Jawahal, en Michael i en Seth es van separar, i en Michael va anar a parlar amb l'Aryami, i en Seth va anar a la presó on se suposava que havia estat en Jawahal empresonat.
En Seth va descobrir que en Jawahal no va poder estar empresonat en aquella presó ja que els anys no concordaven, així que va anar a dir-li als seus amics.
En Michael va descobrir que la casa de l'Aryami es va cremar i al fi la va trobar i li va dir tot lo que havien descobert. Seguidament va anar a buscar als altres nois i van anar a parlar amb ella per que els expliqués la història de veritat.
Els nois, en saber l'història verdadera, van anar a buscar l'Isobel.
Una vegada a l'estació, s'hi van endinsar per grups, però poc a poc, cada un d'ells va estar segrestat per en Jawahal.
Finalment es van trobar tots a un vagó, empresonats, menys la Sheere, que estava inconscient pel cop que li havia fet en Jawahal. Després d'una conversa, en Jawahal li va preguntar que si la seva vida l'apreciava tant com la dels seus amics, i va contestar que si.Aleshores en Jawahal va dir-li que farien un joc. En Ben hauria de ficar la mà durant set segons en set capses de diferents colors. Les capses contenien la salvació dels seus amics, però una, contenia la mort, contenia un àspid verinós.
En Ben va anar ficant la mà en les capses, així alliverant cada un dels seus amics, però a la tercera capsa, la Sheere es va despertar i va veure com en Ben estava a punt de ficar la mà en la capsa de la mort, la vermella, aleshores es va llençar damunt seu i va ficar ella la mà. L'àspid li va clavar les dents i la va infectar.

La Sheere i els seus companys, menys en Ben la van acompanyar fins a l'entrada de l'estació mentre que en Ben es va quedar parlant amb en Jawahal. En Ben va dir-li unes paraules i va veure com l'esperit ja no era en Jawahal , si no que era el seu pare, aleshores, va llençar el seu últim llumí al seu cos, i va morir per sempre.

En Ben va veure com la locomotora i l'esperit se n'anaven directes cap al riu Hooghly,va començar a nevar i va sortir corrents per abraçar la seva germana, que li veient com nevava, li va dir que era l'història del seu pare, era l'història de les llàgrimes de Xiva, i lentament se li va apagar el pols.